Werk aan de winkel!

Published

Afgelopen woensdag organiseerden wij een watch party. Onder het genot van een drankje kwamen zo’n 15 Socialisten bij elkaar om de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen te volgen.

Over de uitslagen zelf zullen we in dit verslagje kort zijn: er is werk aan de winkel! De Socialistische Partij is vrijwel gehalveerd, de VVD wederom de grootste en lokale partijen lijken de winnaar te zijn van deze verkiezingen.

Toch waren er ook enkele lichtpuntjes. De Partij voor de Dieren en BIJ1 staan op winst en voor het eerst deden er nieuwe socialistische alternatieven mee in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dit waren respectievelijk Democratisch Socialisten Amsterdam, Socialisten 010 en Socialisten Utrecht.

Deze drie laatste partijen zijn natuurlijk onze zusterprojecten die net als wij gelieerd zijn aan socialisten.org. Helaas hebben ze nog geen zetel weten binnen te slepen, maar met 1% van de stemmen voor Socialisten 010 hebben ze daar toch een zeer mooi resultaat behaald. En dat voor een partij die drie maanden geleden nog niet bestond!

Ook in Amsterdam en Utrecht mogen onze kameraden trots zijn op het harde werk dat ze verzet hebben. Er is veel campagne gevoerd en ze hebben zich op de kaart weten te zetten met hun verdiensten.

De komende maanden zullen voor de Socialisten van socialisten.org in het teken staan van de ontwikkeling van onze organisatie. Welke richting dat opgaat zullen we in de komende maanden beslissen.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan de Socialisten? Op lokaal niveau onze organisatie versterken, of juist op landelijk vlak meedenken over welke richting onze beweging op moet? Contacteer ons en we gaan met je in gesprek! Ook deze maand organiseren we weer Socialistenborrels, en 23 maart zal ons volgende overleg plaatsvinden. We hopen je daar te zien en tot snel!